Contact

Broesder Shipyard BV

S. Veldstraweg 98  NL-9833PC

Den Ham GN The Netherlands


Tel:  +31 (0)85 2014 740


www.broesder.nl

info@broesder.nl

In 2015 viert het bedrijf “Jachtservice Broesder”, het moederbedrijf van Broesder Shipyard, haar 80 jarig bestaan. Een lange periode, waarbij het bedrijf hoogte- en dieptepunten heeft gekend.

Opgericht in 1935 door Johannes Blaauwwiekel als Warmtetechnisch Bureau, heeft het bedrijf zich in eerste instantie gefocussed op warmte- en koeltechniek.

Door overname van het bedrijf door de schoonzoon van de oprichter, Ing. Ebo Broesder, in 1977, ging de focus al snel van uitsluitend installatietechniek naar de bouw van complete jachten. De werktuigbouwkundige achtergrond en enthousiasme voor de watersport van Ebo Broesder heeft hieraan bijgedragen.

De jachten zijn allen van eigen hand van Ebo Broesder, en als fanatiek watersporter heeft hij zijn eigen ideeën in de ontwerpen kunnen verwerken. Met de jachtbouw is Broesder begonnen in Irnsum, Friesland. In het jaar 2000 is het bedrijf verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Visserijhaven van Lauwersoog.

Thans heeft Broesder zo’n tachtig schepen gebouwd, waarbij de grootste modellen juist in de periode van economische recessie werden afgeleverd. Zo heeft het bedrijf de recessiejaren 2000 en 2008 overleefd.

Sinds enige jaren zijn de beide zonen van Ebo Broesder, Hans en Johan Broesder, werkzaam in het bedrijf en voeren het daarmee in de derde generatie. 

Broesder is Kenteq leerbedrijf en heeft zich gecertificeerd voor volledige gas- en electrische keuringen en certificering en is uitgegroeid tot een all-round jachtbouw en onderhoudsbedrijf.

Nadat de werf diverse schepen heeft gebouwd voor commerciële doeleinden, is thans de huidige ontwikkeling dat Broesder haar bedrijfsactiviteiten uitbreidt richting de visserijsector.