Broesder Shipyard is gestart als jachtwerf en jachthaven in 1990 in het Friese plaatsje Irnsum, in het centrum van watersportend Nederland. Op die locatie heeft Broesder de Broesder Kotter geïntroduceerd en vanaf dat moment zijn deze markante stalen schepen over Nederland en buitenland verspreid. De modellen hebben zich ontwikkeld met de markt mee maar hebben daarbij nooit hun markante en herkenbare lijnen verloren.

Vanaf 2000 heeft Broesder de lijn schepen uitgebreid met open sloepen, kajuitsloepen en meer custom build vaartuigen. Vanuit de nieuwe locatie met grotere en professionelere faciliteiten op Lauwersoog heeft Broesder deze stap gezet. Thans heeft Broesder een kleine 100 schepen gebouwd, allen volledig in eigen beheer en onder eigen dak. 

Missie

Broesder denkt mee met de klant om een passende oplossing te vinden voor iedere klantenwens. De klant en zijn doelstelling staat daarbij voorop. Door veel persoonlijk contact en samen na te denken wordt het herkenbare en degelijke product dat de Broesder werf verlaat, een individueel en uniek stukje maatwerk.

Zowel voor bedrijfsmatige oplossingen, als voor pleziervaartuigen, schenkt Broesder veel aandacht aan ergonomie, gebruiksgemak, stabiliteit en zeewaardigheid.

Om kennis en kunde te behouden binnen de branche biedt Broesder altijd plaats aan één of meerdere stagiaires, die onder goede begeleiding enthousiast worden gemaakt voor de nautische sector. 


Visie

Broesder wil in de toekomst een individueel en volledig Nederlands product waarborgen, waarbij de focus ligt op betrouwbare technieken en gebruiksgemak. Ergonomie en efficiëntie blijven continu onder de aandacht, om een schip te kunnen bouwen dat in de toekomst aan de eisen en verwachtingen van de klant en de markt blijft voldoen.

Meegaan met ontwikkelingen en het blijven bevorderen van educatie spelen daarbij een prominente rol.

Op deze wijze wil Broesder een vooraanstaande rol spelen in de bouw en onderhoud van stalen motorjachten en commerciële schepen.


Opleidingsbedrijf

Broesder gelooft in goede opleiding van leerlingen in de techniek en metaalbewerking. Een goed product is afhankelijk van kundige en gemotiveerde medewerkers.

Daarom is Broesder Kenteq gecertificeerd opleidingsbedrijf voor leerlingen tot en met niveau 4 in de metaalbewerking. Altijd heeft Broesder tussen de één en drie leerlingen van verschillende scholen in Groningen en Friesland, die voorzien worden van een stageplaats. Persoonlijke begeleiding voor ieder niveau en afgestemd op iedere individuele leerling wordt daarbij als één van de belangrijkste taken gezien.

Als werf neemt Broesder graag deze verantwoordelijkheid op zich, omdat zij gelooft in goede en motiverende opleidingsplaatsen, en hoopt op deze wijze iets te kunnen bijdragen aan een goede opleidingsperiode voor de leerlingen, en enthousiasme te kweken voor ambachtelijk werk in de jachtbouw.